Ξαφνικός υποβιβασμός του Bob Mansfield και κενό στην διοικητική ομάδα της Apple.

Από τον χρήστη esimeon, στις 29 July 2013

Ο Bob δεν θα είναι πια στη διοικητική ομάδα της Apple, αλλά θα παραμείνει στην Apple δουλεύοντας πάνω σε ειδικά projects, αναφερόμενος απ’ευθείας στον Tim.

— Steve Dowling, Εκπρόσωπος Τύπου της Apple

 Με αυτήν τη δήλωση προς το AllThingsD, η Apple ανακοίνωσε τον υποβιβασμό του Bob Mansfield, πρώην αντιπρόεδρο Τεχνολογιών της Apple, χωρίς να δώσει καμία εξήγηση για το λόγο που προχώρησε σε αυτήν την κίνηση, αλλά ούτε και να δηλώσει εάν πρόκειται να καλύψει το κενό. Ο Mansdield ήταν προγραμματισμένο να συνταξιοδοτηθεί τον Ιανουάριο του 2012, αλλά επέστρεψε μετά από τις προσπάθειες του Tim Cook για να δουλέψει πάνω σε…μελλοντικά projects. Μετά το κενό που δημιουργήθηκε στην ηγεσία με την απότομη…αποχώρηση του Scott Forstall, ανέλαβε καθήκοντα αντιπροέδρου τεχνολογιών, δηλαδή θέση μέσα στη διοικητική ομάδα της Apple. Και τώρα την έχασε και ξαναγύρισε εκεί που ήταν. Τελευταία ο Mansfield είχε συνδεθεί με την κατασκευή του iWatch της Apple, το οποίο θεωρείται ειδικό project.  

Φαίνεται πως ο Tim δεν έχει πρόβλημα στο να διοικήσει την Apple με σιδερένια πυγμή αν χρειαστεί, εκτός και αν θέλει να απαλλάξει τον Mansfield από τις εξτρά ευθύνες για να δουλέψει ανενόχλητος σε κάτι άλλο.