Η Verizon χρωστάει 14 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple.


esimeon

Εάν δεν κάνει κάποιο θαύμα και καταφέρει να πουλήσει τα διπλά (!) iPhones μέχρι το τέλος του 2013, από αυτά που πούλησε το 2012, τότε θα είναι υπόλογη στην Apple για 14 δισεκατομμύρια δολάρια. Στην αρχή της συνεργασίας τους, το 2010, η Verizon συμφώνησε να πουλήσει iPhones αξίας 23,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια προσπάθεια να κλείσει τη συνεργασία με την Apple. Απ’ότι φαίνεται όμως ο στόχος δεν θα έρθει και η Verizon θα βρεθεί υπόλογη. 

Βέβαια, είναι στο χέρι της Apple εάν θα ζητήσει τα λεφτά αυτά, στο βωμό μιας καλής συνεργασίας, αλλά έχει το δικαίωμα. Ιδιαίτερα από τη στιγμή που και άλλες εταιρίες ανά τον κόσμο έκαναν παρόμοιες συμφωνίες, θα είναι δύσκολο να έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά.  

Τέτοιου είδους συμφωνίες, οι οποίες είναι απαραίτητες για να κλείσει μια εταιρία συμφωνία με την Apple είναι αυτές που της κοστίζουν καινούριους παρόχους. Η Samsung για παράδειγμα έχει διπλάσιους παρόχους να την υποστηρίζουν ανά τον κόσμο. Από την άλλη είναι αυτές που την κάνουν πολύτιμη, και ας μη γελιόμαστε, μόνο η Apple θα μπορούσε να τις επιβάλλει και να κόψει λίγο τον αέρα από τους αλλαζόνες παρόχους…