2 δις δολάρια στη Sharp για να μη βάλεις οθόνες Samsung!


esimeon

Πόσο εύκολα επενδύεις  2 δις δολάρια σε μια προμηθεύτρια εταιρεία σου; Μαθήματα οικονομικής φαίνεται ότι παραδίδει η Apple σε μια συντονισμένη προσπάθεια να βάλει τον πακτωλό του ρευστού που έχει συσσωρεύσει να δουλέψει προς όφελός της.

Όπως έχουμε ξαναπεί η Apple θέλει απελπισμένα να απογαλακτιστεί από τις οθόνες και τα τσιπ της  Samsung βλέποντας πως πηγαίνει το παιχνίδι. Οπότε άρχισε να προμηθεύεται lcd panels από την SHARP της οποίας όμως τα οικονομικά πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο.

Μάλιστα ήταν τόσο άσχημα που μια θεωρητικά κλεισμένη υπόθεση αγοράς μεριδίου της SHARP από την FoxConn για την προώθηση των οθονών lcd κατέρρευσε. Όμως σύμφωνα με τον αναλυτή Horace Dedieu, η Apple ξόδεψε σε επενδύσεις για εξοπλισμό τεχνολογιών 2 δις περισσότερα από τις εκτιμήσεις, αστρονομικό ποσό, το οποίο θεωρεί ότι κατευθύνθηκε για να κρατήσει ζωντανή τη Sharp να μην καταρρεύσει και μαζί με αυτήν η αδιάλειπτη παροχή οθονών LCD για τις συσκευές της.

Κόποι που φαίνεται να αποδίδουν, μιας και η Sharp ανακοίνωσε χθες 2 νέες HD οθόνες. Μία 14” και μία 15.6”. Με ανάλυση 3200 Χ 1800 pixels και οι δύο και τεχνολογίας IGZO.  

Αυτά είναι τα καλά όταν έχεις 100 δις δολάρια “καβάτζα”.