Το Instagram αποκτά video.


esimeon

Αναπαύσου εν ειρήνη Vine. Γιατί αυτό έγινε χτες το βράδυ, όταν το Facebook ανακοίνωσε ότι το Instagram αποκτά τη δυνατότητα λήψης και video μαζί με τις φωτογραφίες. Το γνωστό και πολύ αγαπητό σε όλους κοινωνικό δίκτυο, που έχει δώσει τη δυνατότητα σε όλους να παράγουν εύκολα μικρά αριστουργήματα χάρη στα φίλτρα του, τώρα θα μπορεί με ένα swipe να μας κάνει και μικρούς Κισλόφσκι.

Το Instagram video ενεργοποιείται με ένα κουμπί δίπλα σε αυτό της φωτογραφίας και η λειτουργία του επιτρέπει τη λήψη μέχρι και 15 δευτερολέπτων video. Μπορείς έτσι να τραβήξεις παραπάνω από τα 6 δευτερόλεπτα του Vine, που ήταν μέχρι στιγμής το μόνο κοινωνικό δίκτυο (εντάξει, υπήρχε και το Lightt, αλλά ήταν κάτι σαν το google+, δεν το χρησιμοποιούσε κανένας) για λήψη βίντεο. Η αρχή του είναι παρόμοια με αυτήν του Vine, δηλαδή η λήψη πραγματοποιείται σπαστά, μόνο όταν έχεις το δάχτυλό σου πατημένο, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα για πολλές διαφορετικές λήψεις σε ένα μόλις βίντεο, καθώς και τη δυνατότητα να τραβήξεις καρέ-καρέ.  Και φυσικά για να μην κατηγορήσει κανείς τον Mark Zuckenberg ότι αντιγράφει το vine, υπάρχει και με το παραπάνω το σήμα κατατεθέν του instagram, το οποίο δεν είναι άλλο από τα φίλτρα. 13 από αυτά, τα οποία καλύπτουν με το παραπάνω όλα τα γούστα και προσθέτουν μια αρτιστίκ πινελιά στο δημιούργημά σου.

Σίγουρα με αυτήν την κίνηση χάνεται λίγο η αμεσότητα του instagram, μιας και όλα γίνονται πιο σκηνοθετημένα, αλλά ήταν η λογική εξέλιξη του instagram και μια κίνηση που ο γράφων επικροτεί, αφού δεν ήθελε να έχει 2 διαφορετικές εφαρμογές στο καθαρό και μίνιμαλ homescreen του iOS 7 του. Instagram video.

Όλα σε ένα και νοικοκυρεμένα, με ένα απλό update στην έκδοση 4.0