Η Apple περνά στην επίθεση.


esimeon

We can’t innovate anymore my ass!

Δεν μπορούμε να καινοτομήσουμε, ε; Χ@@@ μας!

— Phil Schiller, Apple Senior Vice President of Wold Marketing

Αυτή η στιγμή σημαδεύει μια νέα εποχή για την Apple. Μόλις έχει τελειώσει η παρουσίαση του νέου Mac Pro και ο Phil Schiller ξεσπά! Ξεσπά προς όλους αυτούς που επί μήνες σφυροκοπούσαν την Apple με δημοσιεύματα και λίβελους για το γεγονός ότι η Apple έχει ξοφλήσει. Ότι η Apple δεν μπορεί να βγάλει καινοτόμα συσκευή μετά το iPad. Ότι δεν είναι ικανή να καινοτομήσει, να φέρει νέα πνοή στο χώρο μετά το θάνατο του Steve. Ξεσπά προς όλους αυτούς που κατηγόρησαν την Apple ότι διαφεύγει των φόρων της. Ξεσπά προς όλους αυτούς που την κατηγορούν ότι έχει φιξάρει τις τιμές των e-books της εις βάρος των εκδοτικών οίκων. Ξεσπά προς όλους αυτούς που την κρατούσαν πίσω. Είτε αυτοί λέγονται Scott Forstall είτε λέγονται Steve Wozniak. Ο μεν μια εξαιρετική ηγετική φυσιογνωμία, που όμως δεν είχε τις σωστές ιδέες. Ο δε ένας εξαιρετικός μηχανικός, ο οποίος είχε κατηγορήσει την Apple πριν από μερικούς μήνες ότι δεν καινοτομούσε και ότι είχε επαναπαυτεί στις δάφνες της. Αυτός που έφυγε πολύ νωρίς από την Apple για να γνωρίσει την κάτω βόλτα που πήρε, που δεν ήταν εκεί για να την αναγεννήσει από τις στάχτες της, αυτός που μένει με το στόμα ανοιχτό, μετά την παρουσίαση του Mac Pro. Ενός υπερ-υπολογιστή σε μέγεθος μικρού subwoofer.  

Και η Apple το χρειαζόταν αυτό. Τα στελέχη της το χρειαζόταν αυτό. Οι εργαζόμενοί της το χρειαζόταν αυτό. Που ήταν αναγκασμένοι να εργάζονται πάνω σε εκπληκτικά πράγματα και να μην λένε τίποτα επ’αυτών. Τα fanboys της το χρειαζόταν αυτό. Που επί μήνες ακούγανε τα νέα προϊόντα των αντιπάλων και καρτερικά συμμερίζονταν (και εμπιστεύονταν) τη σιωπή και την μυστικοπάθεια της Apple. Όλοι αυτοί που περίμεναν το θαύμα από τον Sir Jony μέσα σε 7 μήνες…

Και το θαύμα ήρθε. Και όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Είδα μια διαφορετική Apple. Μια Apple όχι πια υπό τη σκιά του ηγέτη, ο οποίος είναι και ο απόλυτος παίχτης. Είδα μια Apple με ικανά στελέχη που παίζουν με το κοινό, που επικοινωνούν με το κοινό, που χαίρονται αυτό που κάνουν. Είδα μια Apple που χτυπά τους αντιπάλους της και δεν μένει σιωπηλή. Είδα μια Apple που επιτίθεται. 

Παρακαλώ ας υποδεχτούμε όλοι μια Apple – ομάδα. Μια Apple με βάρος στους ανθρώπους και στις εμπειρίες που προσφέρουν τα προϊόντα της (όπως δείχνουν και οι τελευταίες διαφημίσεις της) όσο και στα ίδια τα προϊόντα της.