Μα γιατί άργησε τόσο η Apple; (Μέρος 2/2)


esimeon

…συνεχίζοντας από το πρώτο μέρος, 

Κατά τη γνώμη μου λοιπόν η απάντηση βρίσκεται σε μια μικρή δήλωση του Tim Cook η οποία έκανε αίσθηση σε λίγους αλλά πέρασε απαρατήρητη από πολλούς.

“We are doubling down on secrecy” είπε ο Tim Cook, δηλαδή ότι θα αυξήσουν σημαντικά τις προσπάθειες οι οποιεσδήποτε εξελίξεις στην εταιρεία να παραμείνουν μυστικές.

Μια δήλωση κλειδί που σημαίνει ότι η εταιρεία διπλασιάζει εκτός από τη μυστικότητας, και τις προσπάθειες από το να μείνει μπροστά από τον ανταγωνισμό, δηλαδή μειωμένες ανακοινώσεις, ελάχιστες beta εκδόσεις στους developers και μέτρα για να μην “χάνονται” πρωτότυπες συσκευές σε μπαρ, και να μην “διαρρέουν” εικόνες από το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα.

Το βέβαιο είναι ότι η εταιρεία θα θέλει να αποφύγει το φιάσκο της εφαρμογής των χαρτών (η οποία θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί απλά αποκαλώντας την beta,όπως ακριβώς το Siri), οπότε το ο,τιδήποτε θα ανακοινώσει/κυκλοφορήσει θα πρέπει να είναι αψεγάδιαστο.

Προσθέστε σε αυτό και την τελειομανία του Sir Jonathan, και καταλαβαίνετε πόσο σίγουρη θα πρέπει να είναι για το τελικό αποτέλεσμα, δεδομένης και της πίεσης από όλους τους εξωτερικούς παράγοντες (μετόχους, αναλυτές, φανατικούς καταναλωτές και φυσικά developers).

Δεν σχολιάζω καν τους Apple Haters οι οποίοι ισχυρίζονται πόσο έχει χάσει η Apple (ξανά και ξανά) την αποτελεσματκότητά της στο να παρουσιάζει καινούρια πράγματα.

Σίγουρα το βράδυ θα ξέρουμε ποιος έχει δίκιο και τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου θα αποδείξουν εάν η στρατηγική αυτή ήταν η σωστή.