Η Analog Camera είναι εδώ.


esimeon

Έφτασε. Η κάμερα από τους δημιουργούς του Clear είναι εδώ. Δεν έχει ιδιαίτερες σχέσεις με την…”μαμά” της, την αντίστοιχη εφαρμογή για desktop, πέρα από το γεγονός ότι μοιράζεται μερικά κοινά φίλτρα.  Μέχρι εκεί. 

Κατέβηκε ήδη στο κινητό του γράφοντος και δοκιμάζεται εντατικά. 2 εισαγωγικά βιντεάκια είναι το πρώτο πράγμα που αντικρύζεις, μόλις την ανοίξεις. Αλλά ακόμα κι αν δεν έχεις χρησιμοποιήσει καμία άλλη εφαρμογή κάμερας, πέραν της ίδιας της Apple, δεν θα έχεις πρόβλημα. Χρησιμοποιώντας 2 δάχτυλα ταυτόχρονα, μπορείς να  πετύχεις διαφορετικό σημείο για focus του θέματος της φωτογραφίας και διαφορετικό για το πόσο φωτεινή θα είναι (exposure). Βγάζεις τη φωτογραφία, ή επιλέγεις μία από τις ήδη υπάρχουσες, και…μπάμ!

Ως εκ του θαύματος εμφανίζονται 9 μικρές φωτογραφίες μπροστά σου. Αυτό είναι και το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης εφαρμογής. Δεν χρειάζεται να περιμένεις καθόλου. Είναι εκεί μπροστά σου, στο πιάτο για να επιλέξεις. Κάτι σαν ένα μικρό, απίστευτα γρήγορο instagram -και εκεί είναι και η μία ένσταση που έχω. Χρησιμοποιεί το ίδιο, τετράγωνο φορμάτ φωτογραφίας που βρίσκεις και στο instagram. Αρκετά με τη γκρίνια όμως.

Διαλέγεις μία, μεγενθύνεται και οι επιλογές είναι ήδη εκεί. Save, Open in (…instagram;) και η δυνατότητα να ποστάρεις στο facebook και στο twitter. Όλα αυτά…άμεσα! Μπάμ!

Η κάμερα χρησιμοποιεί πανέμορφους ήχους, οι οποίοι θυμίζουν το Letterpress. Και είναι πραγματικά γρήγορη, όπως υποσχέθηκε η RealMac Software.  

Κοστίζει 0,89 ευρώ. Εισαγωγική τιμή. Appλας είσαι, go grab