Το MessageMe φτάνει τα 5 εκατομμύρια χρήστες. Ε, και;


esimeon

MessageMe – 5 εκατομμύρια

Line – 150 εκατομμύρια

Viber – 200 εκατομμύρια

WhatsApp – 250 εκατομμύρια

Facebook Messenger – ∞

Google Hangouts – ∞

Τα παραπάνω είναι οι πιο δημοφιλείς instant messenging εφαρμογές. Άλλες είναι όμορφες, άλλες είναι minimal, άλλες είναι άσχημες. Αλλά μόνο μία είναι universal. Μόνο το Google Hangouts μπορεί να τρέξει στο iPad σαν native εφαρμογή. Κι αυτό κάνει όλη τη διαφορά για τον γράφοντα. Έχει τα προβληματάκια του, είναι εφαρμογή του…εχθρού (της Google), αλλά είναι η μόνη που μου φέρνει τις συνομιλίες μου σε όλα τις συσκευές μου. 

Προσπαθώ να χρησιμοποιήσω το Viber, το οποίο προσφέρει την ίδια απλότητα στην εύρεση επαφών με την κανονική εφαρμογή μηνυμάτων της Apple, δηλαδή τσεκάρει τις επαφές σου και μπορείς άμεσα να στείλεις μήνυμα. Δε χρειάζεται ούτε add ούτε τίποτα. Αλλά…δεν υπάρχει για το iPad. Καταλαβαίνω ότι πρωτεύων μηχάνημα για instant messenging είναι το iPhone, που το έχεις πάντα μαζί σου, αλλά…είμαστε κι εμείς οι geeks που είμαστε περίεργοι…

Θα μου πεις, γιατί δε χρησιμοποιείεις το iMessages. Θα σου πω ότι περιμένω το θαύμα του Sir Jony στο iOS 7. Γιατί αυτή τη στιγμή είναι άσχημη. Και λίγη. Ούτε video. Ούτε ήχο. Τίποτα. Οπότε θα την ξαναδώ στο iOS 7. Μέχρι τότε ας είναι καλά το Hangouts.

Ευκολία εύρεσης users + μέγεθος βάσης users + design = ♥