Τι μαρτυρούν οι αλλαγές σε Apple Store και σε iTunes mini player & Podcast;


esimeon

Η αλήθεια είναι ότι όλοι περιμένουμε τρομακτικές αλλαγές στο iOS 7. Όλοι περιμένουν να είναι πολύ διαφορετικό. Κυρίως οι geeks έχουν κουραστεί και κορεστεί από το design μέχρι τώρα. Όλοι περιμένουν παπάδες από τον Sir Jony. Πιστεύω ότι ο Sir δεν θα μας απογοητεύσει. Και να γιατί:

  •  Τα emails που λαμβάνεις από το iTunes. Εκτός κι αν δεν έχεις τσεκάρει την επιλογή για τα ενημερωτικά newsletters κάθε μήνα λαμβάνεις emails από το iTunes με ό,τι πιο hot κυκλοφορεί. Τον τελευταίο μήνα το mail αυτό ήταν κάπως διαφορετικό. Λιγότερα λόγια. Περισσότερες εικόνες. Πιο μίνιμαλ σκηνικό γενικά. Δεν υπάρχει πλέον η δεξιά στήλη με τα μικρά thumbnails. Μόνο μεγάλες ευανάγνωστες φωτογραφίες με πολύ, πολύ καθαρό σχεδιασμό.

  • Η εφαρμογή των podcast. Πάει πλέον το κασετοφωνάκι που γύρναγε την κασέτα. Κυριολεκτικά. Η προηγούμενη version του podcast είχε μία κασέτα που γυρνούσε. Τέτοια κατάλοιπα του Forstall δεν υφίστανται πλέον. Μίνιμαλ σχεδιασμός και καθαρές γραμμές. Φλατ εικονίδια, χωρίς να γυαλίζουν.
  • iTunes mini player. Με το τελευταίο update του iTunes το mini player δεν διαθέτει πλέον τη γυαλάδα στη γραμμή πλοήγησης των τραγουδιών. Απλή, φλατ, χωρίς βάθος και με περισσότερη λειτουργικότητα.  

  • Η πρόσκληση για την WWDC. Σε σχέση με το 2011 και το 2012, η πρόσκληση είναι πολύ λιτή. Δεν υπαρχουν πλέον εξτρά φωτογραφίες, όπως σε αυτήν του 2011 και ούτε ο καταιγισμός χρωμάτων, όπως σε αυτήν του 2012. Η δε γραμματοσειρά είναι πολύ λεπτή και καθαρή, ιδανική για τις νέες retina οθόνες.

  • Η γραμματοσειρά στην εφαρμογή των χαρτών της Apple αλλά και στις απαντήσεις του Siri είναι η Avenir. Καμία σχέση με την default γραμματοσειρά που υπάρχει σε όλο το υπόλοιπο iPhone. Η ίδια γραμματοσειρά χρησιμοποιήθηκε και στην ανανεωμένη εφαρμογή του καιρού, η οποία έγινε πιο σκούρα και πιο σοβαρή. 

  • Το update στη σελίδα του Apple Store. Την Παρασκευή η σελίδα του Apple Store κατέβηκε. Όταν ανέβηκε και πάλι, δεν είχε νέες συσκευές, είχε όμως πολλές αισθητικές αλλαγές. Ενώ έδειχνε στενή και μικρή με τα μικρά thumbnails των κατηγοριών στις στήλες αριστερά και δεξιά της σελίδας, τώρα υπάρχει μόνο μία στήλη στα δεξιά. Αυτή έχει μεγαλύτερα εικονίδια, πιο εύκολα αναγνωρίσιμα, και άρα πιο λειτουργικά. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το κέρδος. Η σελίδα δίνει την εντύπωση του μεγαλύτερου πλάτους και προσφέρει μια πιο καθαρή και λιγότερο συγκεχυμένη εμπειρία στον χρήστη. Ο γράφων πιστεύει ότι κάνει τεράστια διαφορά, καθώς τρελένεται για σελίδες χωρίς πολλές-πολλές διαφημίσεις, οι οποίες δείχνουν κατά κάποιο τρόπο “βαριές”. 

  • Η ίδια αλλαγή φαίνεται και στη σελίδα με τα αξεσουάρ, και εδώ είναι ίσως ακόμη πιο εύκολα παρατηρήσιμη. 

 Πες μου ότι δεν σου αρέσει περισσότερο η δεξιά σελίδα! 

Αναμένοντας λοιπόν το iOS 7 και τον Sir Jony Ive να μας σώσει! 13 και σήμερα…