Το Yahoo αγοράζει το Tumblr για 1.1$ δισεκατομμύρια.


esimeon

 Η Marissa Mayer, CEO της Yahoo, προχώρησε σε ακόμη μια αγορά, η οποία της απορρόφησε το 1/6 (!) των μετρητών της. Μετά από πολλές εξαγορές, οι σημαντικότερες των οποίων είναι το Stamped (εφαρμογή για να προτείνεις μέρη για ποτό και φαγητό), το Summly (εφαρμογή που σου δίνει τα νέα που χρειάζεσαι, βασιζόμενη σε έναν πολύπλοκο αλγόριθμο, κάνοντας εξαιρετική δοουλειά), και το MileWise (εφαρμογή για πλοήγηση) ακολούθησε η διάσημη πλατφόρμα για blogging. Η Yahoo θα προσπαθήσει αυτή τη φορά να ρίξει τα ζάρια για να πιάσει το νεανικό κοινό και υπόσχεται να κρατήσει το Tumblr ως ξεχωριστή επιχείρηση. Αναμένει να αυξήσει το κοινό της κατά 50% και να συνεζίσει ζωντανή στο παιχνίδι της παγκόσμιας κυριαρχίας του Internet.  

Τα νέα φτάσανε στους χρήστες του Tumblr, πολλοί από τους οποίους δεν είδαν την εξαγορά με καλό μάτι.  72.000 blogs ζήτησαν είσοδο στο WordPress την ίδια ώρα, αν και συνήθως τις Κυριακές δεν ξεπερνάνε τα 400-600. 

Ας δούμε τι μπορούν να κάνουν οι developers του Tumblr με τα καινούρια, φρέσκα δολαριάκια του Yahoo… 

Update: Φαίνεται ότι δεν καθήσανε με σταυρωμένα χέρια οι developers του Tumblr και ήδη έβγαλαν το πρώτο update της iOS εφαρμογής. Με νέο τρόπο, ο οποίος θυμίζει πολύ τα stacks του Mac OS X, μπορείς πλέον να ποστάρεις στο Tumblr τη φωτογραφία σου, το κείμενο σου, το video σου και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς!