Το iPad mini αποτελεί το 60% των πωλήσεων tablet της Apple


esimeon

Το iPad mini θεωρείται από πολλούς ένα ακόμη αρκετά επιτυχημένο προϊόν. Σύμφωνα με το Digitimes, ο μικρός συγγενής του iPad πλέον αποτελεί το 60% των πωλήσεων tablet της Apple και βοήθησε σημαντικά να διπλασιαστούν οι συνολικές πωλήσεις iPad σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Από τον Ιανουάριο μέχρι και Μάρτιο του 2013 προωθήθηκαν συνολικά 19,5 εκατομμύρια iPad με τα 12 να είναι iPad mini. Το μικρό tablet όμως, είναι βέβαιο πως “κλέβει” πωλήσεις από το μεγάλο του αδερφό, το iPad “4”, όμως ήταν μια αναγκαία μεταβολή καθώς ο καταναλωτής μετακινείται όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να δείχνει μεγαλύτερη προτίμηση στις μικρότερες συσκευές.

Παράλληλα, ο ανταγωνισμός γίνεται ολοένα και πιο ισχυρός  σε μια δυναμική αγορά, οι παίκτες της οποίας προσφέρουν συντριπτικά τα περισσότερα όπλα τους στα μεγέθη 7-8 ιντσών, κάτι που αρνιόταν πεισματικά ο αείμνηστος Steve Jobs να αναγνωρίσει.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η παγκόσμια αγορά της ταμπλέτας εκτοξεύτηκε 142% σε μόλις ένα χρόνο. Περίπου 50 εκατομμύρια tablets προωθήθηκαν στα καταστήματα το πρώτο τρίμηνο σε σύγκριση με τα 20 της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Με όλο και περισσότερους παίκτες στο προσκήνιο, η Apple έχασε ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς, διαμορφώνοντάς το από 56,5% σε 39,4% – θα ήταν όμως αδύνατο να μπορέσει να διατηρήσει ένα τέτοιο μερίδιο και να καλύψει μια τόσο μεγάλη ζήτηση.

Η Amazon και η Microsoft κυκλοφόρησαν στην αγορά τα νέα τους μοντέλα πουλώντας περίπου 2 και 1 εκατομμύριο αντίστοιχα, με το  μεγαλύτερο κέρδος σε μερίδιο αγοράς να το κερδίζουν τα φτηνά και μη Android tablet.

Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα μερίδια χρήσης του Internet μέσω αυτών των συσκευών  για να έχουμε μια ένδειξη κατά πόσο όλα αυτά τα tablet έχουν φτάσει στα χέρια καταναλωτών ή βρίσκονται ακόμα στα ράφια των καταστημάτων.