Το retina iPad mini θα μπει στην παραγωγή μετά τον Οκτώβριο του 2013


esimeon

Όσοι επιθυμείτε το iPad mini με την οθόνη retina, θα πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα, τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο του 2013. Σύμφωνα με Κινέζους αναλυτές, οι οποίοι λόγω της παραγωγής του iPad mini από την κινεζική Foxconn έχουν γίνει οι πιο ειδικοί, δεν θα πρέπει να περιμένουμε μια φθινοπωρινή είσοδό του στην αγορά. 

Αν και το να χωρέσει μια οθόνη retina σε μια ταμπλέτα των 7 ιντσών, αν κρίνουμε από τα iPad 3 και 4, θα είναι ένα αρκετά δύσκολο έργο, εκτιμάται ότι στην επόμενη χριστουγεννιάτικη περίοδο το iPad mini θα είναι στα ράφια των καταστημάτων.

Η Apple με την κυκλοφορία του iPad mini τέλη του 2012 κατάφερε να ανακόψει την ροή των καταναλωτών προς τα μικρά tablet Kindle Fire και Nexus 7 , όμως από τότε δεν έχει ανανεώσει κανένα προϊόν της σειράς iPhone / iPad με άμεσο αποτέλεσμα την σημαντική πτώση της μετοχής της και την πρώτη μείωση της κερδοφορίας μετά από σχεδόν μια δεκαετία.

Οι αναλυτές περιμένουν την ανανέωση του λειτουργικού iOS στο επόμενο WWDC φέτος το καλοκαίρι, ενώ επιμένουν ότι θα ανακοινωθεί και θα κυκλοφορήσει το νέο iPhone μέχρι το Σεπτέμβριο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρεία έχει καταφέρει εφαρμόζοντας τη γνωστή στρατηγική μυστικότητας να δημιουργήσει προσδοκίες στο φανατικό και μη κοινό της με σκοπό να εξασφαλίσει την επιτυχία του νέου της εγχειρήματος.