Η Apple θα προχωρήσει στη μεγαλύτερη δημοπρασία ομολόγων στην ιστορία


esimeon

Σύμφωνα με το Reuters η Apple ξεκίνησε τις αρχικές εργασίες για τη μεγαλύτερη πώληση ομολόγων στην ιστορία, την πιο αναμενόμενη δημοπρασία φέτος. 

Μετά τις ανακοινώσεις του πρόσφατου οικονομικού τριμήνου, η εταιρεία ανακοίνω σε ότι θα τηρήσει την υπόσχεση σταδιακής επιστροφής του τεράστιου όγκου μετρητών που έχει συλλέξει – 145 δισεκατομμύρια δολάρια. Μόνο 45 όμως βρίσκονται εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, για τους γνωστούς λόγους μειωμένης φορολογίας, οπότε τα υπόλοιπα 55 θα πρέπει να καλυφθούν από δημοπρασία ομολόγων.

 Η μεταστροφή της στρατηγικής αυτής οφείλεται στην επαναλαμβανόμενη απαίτηση των μετόχων να επιστραφούν τα κέρδη αυτά ως μερίσματα – ειδικότερα τώρα που η απόδοση της μετοχής βρίσκεται στο ναδίρ.

 Αν και η αξιολόγηση της Apple είναι χαμηλότερη από αυτή της Microsoft λόγω του ότι λαμβάνει σημαντικά τεχνολογικά καινοτομικά ρίσκα, εκτιμάται ότι η δημοπρασία θα πάει πάρα πολύ καλά.

 Τυπικά αυτό σημαίνει ότι η Apple αρχίζει σιγά σιγά να συμπεριφέρεται σαν μια συνηθισμένη εταιρεία, να εκδίδει ομόλογα και να επαναγοράζει μετοχές – κάτι απαραίτητο καθώς η μετοχή δε θα μπορούσε να ανεβαίνει σε δυσθεώρητα ύψη. 

Δε θα μας εκπλήξει εάν με τον τεράστιο όγκο  κερδών που παράγει η Apple αποχωρήσει από το χρηματιστήριο επαναγοράζοντας όλες της μετοχές της.