Το αγαπημένο μας Mailbox δεν είναι και τόσο ασφαλές τελικά..


esimeon

Το mailbox βρίσκεται στο dock του iPhone μου από τότε που κυκλοφόρησε  και δεν πρόκειται να φύγει. Τουλάχιστον προς το παρόν. Είναι απλό, όμορφο και γρήγορο. Έχει ότι χρειάζομαι σε ένα mail app.

Αν δεν το έχετε δοκιμάσει ακόμα πρέπει να το δοκιμάσετε. Θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι δεν κρυπτογραφεί τις πληροφορίες σας με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στα προσωπικά σας δεδομένα. Όπως τις επαφές σας, τα mail  αλλά και τα συννημένα τους εύκολα, με ένα πρόγραμμα μεταφοράς αρχείων. Ναι καλά καταλάβετε, θα πρέπει ο επίδοξος “κλέφτης” των δεδομένων σας να έχει φυσική πρόσβαση στο κινήτο σας, δηλαδή να το πάρει από τα χέρια σας και να το συνδέσει σε ένα υπολογιστή. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται στο Blog του ο Behera, ένας από τους δημιουργούς της εφαρμογής, επίσης αναφέρει πως η λύση αυτού του προβλήματος είναι απλά μερικές ακόμα γραμμές στο κώδικα προγραμματισμού. Αν και δεν υπάρχει κάποια επίσημη ενημέρωση από την Dropbox, πιστεύω πως το πρόβλημα θα διευθετηθεί σύντομα. 

Αν αυτό το κενό ασφαλείας της εφαρμογής σας προβληματίζει, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαγράψετε τους λογαριασμούς που έχετε περάσει στο mailbox, εώς ότου διορθωθεί το κενό πιθανότατα σε μια επερχόμενη αναβάθμιση.