Η apple επέστρεψε 8 εκατ. iPhone στην Foxconn!


esimeon

Το έλεγαν οι της apple πως το iPhone 5 είναι εξαιρετικά δύσκολο να κατασκευαστεί. Είναι ότι πιο ιδιαίτερο έχει κατασκευάσει η εταιρεία. Το έλεγε ο Sir Jonathan στο video της παρουσίασης της συσκευής. Για την ακρίβεια, η παραγωγός εταιρεία (Foxconn) εξακολουθεί να δυσκολεύεται στην παραγωγή του τέλειου προϊόντος που ζητάει η apple.

Σύμφωνα με το  The Register μια μεγάλη παρτίδα iPhone 5 επιστράφηκε στην Foxconn από την apple γιατί “δεν ήταν όπως πρέπει για να πουληθούν”. Πληροφορίες για το ποιες ακριβώς ήταν οι ατέλειες της συγκεκριμένης παρτίδας, που μπορεί να αγγίζει τις 8 εκατ συσκευές, δεν είναι ξεκάθαρες.

Αν όντως ισχύει μια τέτοια πληροφορία, μπορείτε να φανταστείτε πόσο μεγάλο είναι το πλήγμα και για τις δύο εταιρείες,  δεδομένου πως το κόστος παραγωγής υπολογίζεται στα $200/συσκευή, που σημαίνει $1 δις “καπέλο” για την Foxconn, αλλά και μειωμένo stock για την apple.

Η Foxconn είχε τεράστια προβλήματα με την παραγωγή του iPhone 5 από την αρχή, με αναφορές για ελλειπή ελέγχο ποιότητας στα εργοστάσια της. Επίσης υπήρχαν αρκετά παράπονα από καταναλωτές για γρατζουνιές, ειδικά για τα μαύρα μοντέλα. 

Ίσως όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η apple με την παραγωγή των συσκευών της, να την οδηγήσουν σε αναθεώρηση  κάποιων πραγμάτων, που έχουν να κάνουν με τον σχεδιασμό του νέου iPhone που βρίσκεται στα “σκαριά” για το φετινό καλοκαίρι. Ελπίζω να μην αναγκαστεί η εταιρεία να ρίξει τα κατασκευαστικά της στάνταρ προκειμένου να διευκολύνει την παραγωγό εταιρεία.