Η Western Digital δεν αγαπάει το Mavericks.

Από τον χρήστη esimeon, στις 4 November 2013

Σύμφωνα με πρόσφατο ανακοινωθέν της γνωστής εταιρίας κατασκευής σκληρών δίσκων, συνιστάται μεγάλη προσοχή σε όσους πελάτες της αναβάθμισαν στο νέο λογισμικό της Apple. Οι ίδιοι οι δίσκοι δεν διατρέχουν κάποιο πρόβλημα, αλλά τα δεδομένα σας θα βρεθούν σε μέγα κίνδυνο, εάν κάνετε χρήση κάποιων από τις προσφερόμενες εφαρμογές της εταιρίας.

Μαζί με κάθε δίσκο, η Western Digital προτείνει τη χρήση 3 προγραμμάτων της, τα οποία μπορούν είτε να κρυπτογραφήσουν τα δεδομένα σας, είτε να τα ανεβάσουν για backup σε κάποιον server της εταιρίας.Αν και δεν έχω χρησιμοποιήσει τις εφαρμογές αυτές ποτέ, είναι πιθανόν κάποιος αναγνώστης μας να το έχει κάνει ή να σκέφτεται να το κάνει. Αυτές οι εφαρμογές δεν τα πάνε και πολύ καλά με το Mavericks και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χαθούν όλα τα δεδομένα του δίσκου σας.

Εάν λοιπόν διαθέτετε ήδη το Mavericks, για κανένα λόγο μη χρησιμοποιήσετε τις εφαρμογές αυτές. Εάν πάλι τις χρησιμοποιείτε και δεν έχετε εγκατεστημένο το Mavericks, αποφύγετέ το μέχρι να ασφαλίσετε τα δεδομένα σας, ή μέχρι η Western Digital να εκδόσει το update τους, το οποίο αντιμετωπίζει το πρόβλημα.

Καλή αποθήκευση και προσοχή!