Εντυπώσεις από τον πρώτο χρήστη του νέου Mac Pro.

Από τον χρήστη esimeon, στις 4 November 2013

Ο Lucas Gilman είναι επαγγελματίας φωτογράφος για αθλητικά περιοδικά και εφημερίδες. Μέχρι πρότινος στη δουλειά του χρησιμοποιούσε έναν iMac 27” με 32GB RAM (!) και Fusion Drive (υβρίδιο SSD και HDD δίσκων που ρυθμίζονται από το λειτουργικό της Apple).

Μία εβδομάδα πριν την επίσημη παρουσίαση του Mac Pro, στα τέλη Οκτωβρίου, η Apple τον πλησίασε και του προσέφερε ένα ολοκαίνουριο Mac Pro για να δοκιμάσει (το email μου υπάρχει διαθέσιμο στο site εάν θελήσει η Apple να μου προσφέρει κι εμένα ένα). Οι εντυπώσεις του; Εξαιρετικές.

Αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν η απροβλημάτιστη διαχείριση από το Mac Pro της 4Κ οθόνης (Sharp) και η ταχύτητα του δίσκου του και των Thunderbolt θυρών του. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ήταν πάρα πολύ έυκολο να εισάγει και να επξεργαστεί εικόνες, κάθε μία εκ των οποίων μπορεί να είχε μέγεθος από 75MB εώς και 300MB. Ο χρόνος που κέρδισε άξιζε την αναβάθμιση.

Όταν ρωτήθηκε για τις PCI θύρες και εάν αυτές του έλειψαν, είπε ότι θα τον καλύψουν οι θύρες Thunderbolt, πάνω στις οποίες μπορείς να συνδέσεις ό,τι μπορείς να φανταστείς.

Για το τέλος άφησε το πιο εμφανές…

“Πραγματικά έμεινα έκπληκτος από το πόσο μεγάλη ισχύς μπορεί να χωρέσει σε ένα τόσο μικρό πακέτο – πραγματικά κάνει το μυαλό σου να απορεί.”