Τι είναι το Snapchat και γιατί το Facebook δίνει μέχρι και 3$ δισεκατομμύρια για να το αγοράσει;

Από τον χρήστη esimeon, στις 20 November 2013

Το Snapchat είναι μια εφαρμογή για μηνύματα με φωτογραφίες. Τραβάω μια φωτογραφία, γράφω 2-3 πραγματάκια, ζωγραφίζω κανά δυο μουστάκια και 3-4 καρδούλες και στο στέλνω. Μόλις εσύ λάβεις τη φωτό και την ανοίξεις ξεκινάει η αντίστροφη μέτρηση. Το χρονόμετρο της…βόμβας το καθορίζω εγώ (αυτός που στέλνει) και μπορεί να είναι από 1 εώς και 10 δευτερόλεπτα. Μετά από αυτό τέλος. Νάδα. Καπούτ. Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α. Και αυτή είναι και η μαγεία του. 

Πολλές χρήσεις έρχονται στο μυαλό με τις “αυτοκαταστρεφόμενες” φωτογραφίες, ουκ ολίγες εκ των οποίων είναι πονηρές. Το άθλημα του snapchat έχει βρει τρελή απήχηση στην Αμερική και ιδιαίτερα ανάμεσα στους εφήβους (γιατί άλλωστε;). Είναι όμως τόσο μεγάλη η ζήτηση, ώστε να δικαιολογεί τις προσπάθειες του Mark Zuckenberg για εξαγορά του με το ποσό των 3$ δισεκατομμυρίων;!

Τώρα, εάν έρχεται το Facebook και σου δίνει 3$ δις, το σκέφτεσαι. Πολλοί αποκάλεσαν τρελούς τους δύο συμφοιτητές από το Stanford, όταν απέρριψαν την πρόταση του Mark. Αλλά και ο ίδιος ο Zuckenberg είχε απορρίψει παρόμοιες προτάσεις, όταν το Facebook ήταν στις αρχές του. Ο χρόνος θα δείξει ποιός έπραξε σωστά και αν οι…επιθέσεις εξαγοράς του Snapchat συνεχίσουν, αφού ήδη ακούστηκε και πρόταση της Google για εξαγορά με 4$ δισεκατομμύρια!

Μέχρι τότε, μπορείτε να το δοκιμάσετε και να ξανανιώσετε παιδιά.

Το Snapchat είναι διαθέσιμο για iPhone στο AppStore και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ…τζάμπα!