Ο Carl Icahn δεν έχει δύναμη στην Apple…ακόμη…

Από τον χρήστη esimeon, στις 19 November 2013

Χτες το βράδυ, ο γνωστός δισεκατομμυριούχος με το πρόσφατο ενδιαφέρον για την οικονομική πορεία της Apple δήλωσε ότι δεν θέλει να μαλώσει με τη διοίκηση, αλλά ούτε θα αποχωρήσει από την επένδυσή του.

Ο Carl προωθεί την ιδέα του αρκετά επιθετικά. Είτε αυτό γίνεται σε συναντήσεις με μετόχους, ακόμα και με τον ίδιο τον Tim Cook, είτε και μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι λέει αυτή η ιδέα; Να χρησιμοποιήσει τα 150$ δισεκατομμύρια σε μετρητά που διαθέτει η Apple, έτσι ώστε να αγοράσει εκ νέου τις μετοχές της, οδηγώντας σε αύξηση της τιμής κάθε μετοχής. Αυτό είναι αντίθετο με τα πλάνα της Apple, η οποία έχει πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθεί από το να γίνει μια εταιρία που παίζει την τύχη της στο χρηματιστήριο. Έχει καινούριο iPhone να βγάλει!

Όπως και να έχει όμως, το θέμα είναι αν ο Icahn μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ο ίδιος δηλώνει ότι έχει μεγάλο μερίδιο στην Apple. Άλλωστε έριξε 2,5$ δισεκατομμύρια σε όλο αυτό το εγχείρημα.

2,5$ δισεκατομμύρια που του απέφεραν το αστρονομικό μερίδιο του 0,5%…

Ακόμη και όλη την περιουσία του να έδινε (20$ δισεκατομμύρια υπολογίζεται) θα έφτανε μετά βίας στο 5%. Για να αποκτήσει θέση στο διοικητικό συμβούλιο χρειάζεται τουλάχιστον 10%.

Όποτε, Carl, χαλάρωσε λίγο…