Μαντέψτε πως αποκαλούσε ο Steve Jobs τον δημιουργό του Android

Από τον χρήστη esimeon, στις 15 November 2013

Σύμφωνα με ένα νέο βιβλίο που κυκλοφόρησε, ο Steve Jobs αποκαλούσε τον Andy Rubin, συν-δημιουργό του Android, αγγλιστί “big arrogant f*ck”. Βέβαια αυτό το βιβλίο αποκαλείται “Πως η Apple και η Google ήρθαν σε πολεμική ρήξη και άρχισαν μια επανάσταση”.

Το βιβλίο αναφέρει λοιπόν, πόσο η ομάδα του Android είχε εκπλαγεί από το πόσο καλό ήταν το iPhone όταν πρωτοεμφανίστηκε. Τόσο που ο Andy Rubin πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι είχε φτιάξει ως τότε και δημιούργησε ένα εντελώς νέο λειτουργικό σύστημα παρόμοιο με της Apple (iPhone OS τότε). Μάλιστα ήταν τόσο παρόμοιο που ο ίδιος ο Steve είχε πει ότι “αυτό είναι μια γελοία αντιγραφή αυτών που δημιουργούμε εμείς”.

Σημ. δε θα ήθελα να ήμουν μπροστά να ακούσω τι είπε για τα tablet της Samsung.

Στο τέλος, όταν πια η ομάδα του Android ανήκε εξ ολοκλήρου στην Google, οι δυο άνδρες συναντήθηκαν όπου τα πράγματα “ξέφυγαν εκτός ελέγχου” όπως χαρακτηριστικά λέει το βιβλίο. Μάλιστα, ο Steve Jobs, απαντώντας στον ισχυρισμό του Rubin πως ό,τι κάνουν είναι ενάντια στην καινοτομία, του είπε πως προσπαθεί μανιωδώς να του μοιάσει … ακόμα και στην εξωτερική εμφάνιση.

Ο Jobs είχε αμέριστη εμπιστοσύνη στους συνιδρυτές της Google Larry Page και Sergey Brin. Ακόμα και ο Eric Schmidt παρέμεινε για αρκετό καιρό στο διοικητικό συμβούλιο της Apple. Και οι τρεις του έλεγαν ότι θα λανσάρουν ένα φορητό λειτουργικό σύστημα αλλά τον διαβεβαίωναν ότι θα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του iPhone.

Για κάποιο λόγο αυτός τους πίστευε, μέχρι που είδε το πραγματικό προϊόν της Google. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία .. και έχουν γραφεί σε όλα τα τεχνολογικά σάιτ της εποχής.

Εγώ θα κρατήσω κάτι άλλο από το δωρεάν απόσπασμα που κατέβασα (το βιβλίο κάνει 19€ στο iBooks, αν τα φυσάς πήγαινε κατέβασέ το):

“Γνωρίζαμε ότι η Apple θα λανσάρει ένα νέο τηλέφωνο. Όλοι το ήξεραν. Απλά δεν περιμέναμε ότι θα ήταν τόσο καλό”.