Κλασικά παιχνίδια της Amiga διαθέσιμα στο App Store ως το τέλος του έτους!

Από τον χρήστη esimeon, στις 7 October 2013

Αν δεν είχες Amiga στα παιδικά/εφηβικά σου χρόνια δεν ξέρεις τι έχασες. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι πιο νέοι, η Writers Group Film αγόρασε τα δικαιώματα της Amiga και 300 κλασικών παιχνιδιών της και θα τα εκδώσει στο App Store μέσα στο 2013.

Τα επίσης πολύ καλά νέα είναι ότι τα παιχνίδια αυτά θα υποστηρίζουν τα χειριστήρια συμβατά με iOS 7, τα οποία (όταν βγουν στην αγορά) υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι χρήστες των iPhone/iPad απολαμβάνουν τις ώρες ψυχαγωγίας τους.

Το σχέδιο της νέας Amiga είναι να προλάβει την περίοδο διακοπών  και τα κλασικά games να είναι άμεσα διαθέσιμα στις iOS συσκευές.

Η Amiga ήταν πολύ δημοφιλής στους gamers της εποχής, κυρίως σε Αμερική και Αγγλία, όμως η σχετικά υψηλή της τιμή και το γεγονός ότι ήταν πολύ μπροστά από την εποχή της, δεν της έδωσε μεγάλη δημοτικότητα στην Ελλάδα.

Στη δεκαετία του ’90 όμως , η Amiga είχε μεγάλη απήχηση σε στούντιο βίντεο και ήχου όπως επίσης και σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας μας. Τα συστήματα της Amiga είχαν την ίδια δημοτικότητα με αυτή που είχαν τα αντίστοιχα Macintosh στα τυπογραφεία και σχεδιαστικά κέντρα.

Ευκαιρία λοιπόν για mobile retro gaming, στο App Store της συσκευής σας, μέχρι το τέλος του έτους!