“Πολεμήσαμε σκληρά για το iPad.”

Από τον χρήστη esimeon, στις 7 October 2013

Αυτό δηλώνει πιλότος της Delta Airlines της Αμερικής. Ξεστομίζει αυτές τις λέξεις φανερά ενοχλημένος, μιας και πρέπει να δεχτεί μαζί με όλους τους πιλότους της Delta, τα νέα Surface 2 της Microsoft. 

Πριν από λίγους μήνες η Delta αγόρασε μαζικά 8000 iPad για τα αεροπλάνα της. Από τον Ιούνιο τα χρησιμοποίησε σε όλα τα αεροπλάνα της, αντικαθιστώντας manual και γλιτώνοντας τουλάχιστον 13$ εκατομμύρια. Οι πιλότοι δήλωναν πολύ ευχαριστημένοι και όλοι ήταν ευχαριστημένοι. 

Και ξαφνικά…ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ! φαίνεται να ξέσπασε στην Delta. Ανακοινώνει στροφή 180 μοιρών προς τα Surface, τα οποία δεν έχουν καν δοκιμαστεί, μιας και έχουν μόλις ανακοινωθεί. Οι πιλότοι χαρακτηρίζουν εντελώς αψυχολόγητη την κίνηση και υπονοούν ότι η Delta Airlines προχώρησε σε αυτήν τη συμφωνία για να κερδίσει λεφτά. Δεν φαίνεται να τους ενδιαφέρει το γεγονός ότι αυτοί που πρέπει να έχουν τον τελευταίο λόγο είναι οι πιλότοι που τα χρησιμοποιούν καθημερινώς και πετάνε εκατομμύρια κόσμου μαζί τους. 

Η Delta δήλωσε ότι η συμφωνία θα ολοκληρωθεί σε 2 χρόνια, ημερομηνία που δεν είναι σίγουρο ότι το Surface 2 θα κυκλοφορεί ακόμα. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο είναι λίγο περίεργη και σκιώδης η εν λόγω συμφωνία, καθώς η Microsoft δεν θα έχει άμεσο οικονομικό όφελος. 

Μάλλον η συμφωνία κλείστηκε για να μπορέσει η Microsoft να αποσπάσει κάποια θετικά σχόλια και ευνοϊκή μεταχείριση από τον τύπο για το νέο της tablet. 

Τσκ, τσκ, τσκ…Εγώ πάντως θα προτιμήσω κάποιαν άλλη εταιρία, γιατί η ιδέα ότι βασίζομαι σε μια windows συσκευή ενώ βρίσκομαι χιλιάδες πόδια ψηλά στον αέρα είναι τουλάχιστον ανησυχητική!