Η Apple εξαγοράζει την εφαρμογή Cue

Από τον χρήστη esimeon, στις 4 October 2013

Η Apple συνεχίζει να αγοράζει τους πάντες και τα πάντα! Η τελευταία της εξαγορά η εφαρμογή Cue, που της κόστισε μεταξύ $40 με $60 εκατ. Μέσω εκπροσώπου η Apple επιβεβαίωσε την αγορά με απλά λόγια:

“Η Apple εξαγοράζει κατά καιρούς μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας.”

Η εφαρμογή εννοείται πως δεν υπάρχει πλέον στο AppStore, ωστόσο η εταρεία πίσω από το Cue παραμένει ανοικτή και θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Όσοι δεν γνωρίζατε το Cue πρέπει να σας ενημερώσουμε πως πρόκειται για ένα προσωπικό βοηθό (κάτι σαν το Siri αλλά όχι ακριβώς) μέσω του οποίου ο χρήστης είχε τη δυνατότητα να προσθέσει όλους τους λογαριασμούς που είχε στο ίντερνετ προκειμένου το ίδιο το Cue να αποφασίσει τι είναι χρήσιμο για το χρήστη και να το τακτοποιήσει σε ένα έξυπνο snapshot. Το Cue συγκέντρωνε πληροφορίες από email, Dropbox, Twitter, Facebook, Evernote, Salesforce, Reddit, Pinboard και Tumblr!

Που μπορούν να χρησιμεύσουν οι δυνατότητες του Cue στην Apple; Πιθανότατα στο Siri ή ακόμα και στον τομέα ΄Σήμερα΄ του νέου κέντρου γνωστοποιήσεων. Η εφαρμογή είχε λάβει πολύ καλές κριτικές από πολλά blogs, άρα θεωρώ πως η Apple μόνο τυχαία δεν την εξαγόρασε.