Το Mavericks αυξάνει την διάρκεια της μπαταρίας σου εώς και +30%!

Από τον χρήστη esimeon, στις 24 October 2013

Ο γνωστός και μη εξαιρετέος John Siracusa για καιρό τώρα δοκιμάζει το νέο Mavericks. Αυτός είναι και ο λόγος που έχει έτοιμη ήδη μια παρουσίαση του νέου λειτουργικού, η οποία “απλώνεται” σε…25 σελίδες! Ένα όμως από τα σημαντικότερα προτερήματα του νέου λειτουργικού είναι ο τρόπος που διαχειρίζεται την μπαταρία του MacBook σου.4 λειτουργίες…

  1. Timer Coalescing. Το Mavericks ομαδοποιεί εργασίες που δεν χρειάζονται μεγάλη υπολογιστική δύναμη, έτσι ώστε να καταφέρνει να εξοικονομεί περισσότερο χρόνο αδράνειας για τον επεξεργαστή και την μπαταρία. Το κέρδος; Εώς και +72%!
  2. Compressed Memory. Καθώς το Mac σου πλησιάζει την μέγιστη διαθέσιμη μνήμη, το Mavericks συμπιέζει την μνήμη που χρησιμοποιείται από τις μη ενεργές εφαρμογές για να σου εξοικονομήσει υπολογιστική δύναμη.
  3. App Nap. Το OS X 10.9 “βάζει για ύπνο” όποια εφαρμογή δεν είναι ορατή από τον χρήστη. Και δεν εννοώ αυτές που έχεις ελαχιστοποιήσει. Εννοώ όσες δεν φαίνονται! Εάν το iTunes κρύβει το παράθυρο του Safari κάποια στιγμή, το Safari…πέφτει για ύπνο. Εξοικονόμηση; Εώς και +23%.
  4. Safari Power Saver. Ανοίγεις ένα site. Έχει flash (μπλιαχ!) βιντεάκια. Διαφημίσεις δεξιά, αριστερά, πάνω και κάτω. Αλλά εσύ δεν ήρθες για να δεις αυτά. Το Safari το ξέρει. Τα κρατάει κλειστά μέχρι να τους κάνεις κλικ. Σου κάνει οικονομία εώς και +35%.

Όλα τα παραπάνω καθιστούν δυνατή την αύξηση της διάρκειας της μπαταρίας ενός παλιού, MacBook Air του 2007, σε σχεδόν 4 ώρες, από 3 που ήταν με το Mountain Lion, δείχνοντας μας τα…προσόντα του Mavericks.

Αλλά στα καινούρια μηχανήματα η διαφορά είναι απίστευτη. Το ανακοινωθέν, πριν από λίγους μήνες, MacBook Air κερδίζει περίπου 30% περισσότερη μπαταρία, φτάνοντας τις 15 ώρες συνεχούς λειτουργίας με κειμενογράφο και internet (με flash sites) να δουλεύει.

Ένα ουάου το λες.